dykker

Få en karriere oven vande

aa11

Når du er dykker, er der ikke nogen tvivl om, at du nyder at hoppe en tur i bølgen blå. Men som med alle andre hobbyer kan det være svært at lade sin yndlingsbeskæftigelse blive til en levevej og skabe sig en karriere. Der findes naturligvis jobs indenfor dykkerfeltet, men det er ikke netop det arbejdsområde, der er allerstørst indtjenings- eller forfremmelsesmuligheder i. Det er derfor værd at kigge op over vandoverfladen, hvis du har ambitioner om et job, der giver dig reelle karrieremuligheder.

Væg et job i den maritime branche

Hvis du vælger et job i den maritime branche, så bliver du ved vandet. Om end arbejdet skal udføres på den anden side af vandoverfladen i forhold til, hvad du er vant til. Dermed ikke sagt, at der ikke er mange spændende muligheder indenfor faget. Mange af uddannelserne indenfor den maritime verden er meget internationale og kan derfor både tages fra Danmark og udlandet. Ofte vil kortere skoleforløb i Danmark være en del af uddannelsens grundstamme, mens den praktiske erfaring kommer fra elevophold i forskellige maritime virksomheder. Mulighederne for at blive udstationeret i udlandet under et sådant elevophold er store og der er dermed mange nyuddannede, der ved endt uddannelse har fået en stor del af deres praktiske erfaring fra forskellige udlandsophold.

jakkesaet

Hvad kan man blive?

Uddannelsesvalget indenfor den maritime branche er næsten lige så stort og vidt omfavnende, som det er for unge mennesker, der vælger universitetet. Ligesom på diverse erhvervsakademier og universiteter er listen over forskellige uddannelser lang og med stor diversitet. Eneste forskel fra de klassiske uddannelsesinstitutioner til de maritime erhverv er, at jobmulighederne alle ligger indenfor det maritime arbejdsfelt. Og at de som oftest giver en løn til den studerende allerede under elevtiden. Ganske som man kender det fra de danske erhvervsskoler, der uddanner f.eks. smede, automekanikere og frisører. Indenfor det maritime felt er titlerne nogle lidt andre og indtjeningsmulighederne ofte større. Vælger du f.eks. at uddanne dig indenfor bunker trading, så opnår du en global handelsuddannelse, der giver dig kompetencer til at erhverve store kunder, forhandle priser på et internationalt niveau og sikre at virksomheden får de bedst mulige handler på bordet.

Vælg selv hvor du arbejder

Maritime uddannelser giver adgangsbillet til mange internationale jobmuligheder. Derfor kan du som f.eks. bunker trader både få din rejselyst stillet samt mulighed for at dyrke din hobby og lave nogle interessante dyk på spændende lokationer i verden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.