Masser af lyserøde tulipaner

Gør haven klar i foråret så du kan bruge sommeren på at dykke

aa11

Der er masser af ting du kan lave i din have i løbet af foråret. Hvis du er grundig og gør et stort stykke arbejde i forårsmåneder, så behøver du ikke gøre så meget i løbet af sommeren. Du kan derfor med god samvittighed bruge store dele af din tid på at dykke i løbet af sommeren, hvis du bruger kræfterne i haven her til foråret. 

Sommer i haven

Haven i marts 

I marts måned kan du med stor fordel starte med at forberede din have til at varmen kommer. Du skal dog undgå at gå alt for meget på din græsplæne hvis det er meget koldt. Det er dog en god ide at rive eventuelt nedfaldne blade sammen, så græsset kan få de bedste vilkår for at vokse når varmen kommer. Du kan også sagtens gå i gang med at fjerne eventuelt mos fra din græsplæne, på den måde er du mere sikker på at der kommer nyt friskt græs op på de områder der ellers har været mos på. 

Haven i april 

I april begynder frosten som regel at aftage og vejret bliver lunere og mere mildt. Det er derfor nu de første forårsplanter og løg titter frem. Det er også nu at din græsplæne skal forbedres, hvis den har haft en hård vinter. I april når frosten er væk fra jorden, er det tid til at begynde at plante ud i haven. Har du rosenbede så kan du også i april beskære dem, så de får den størrelse og udseende som du bedst kan lide. Det er også nu du kan fjerne det værste ukrudt og sørge for plads til de planter du ønsker i din have. 

Haven i maj

Har du forspirede planter stående, så er det nu de skal plantes ud i haven og gerne i starten af måneden, så de kan nyde godt af solen i løbet af maj måned. Du kan også nu begynde at plante dine krukker med de sommerblomster du ønsker – husk at der skal være hul i bunden af krukken så vandet kan løbe væk. Det begynder nu at blive så varmt i dit drivhus at du skal sørge for god udluftning, så dine planter ikke får det for varmt. Husk også at vande din køkkenhave, hvis maj ikke byder på ret meget regn. Med disse råd kan du sagtens bruge dine sommermåneder under vandet og blot nyde din have når du er hjemme. Kilde: plantecenterfyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.