flere penge

Lad elregningen tage det store dyk

aa11

Hvad end det er børn, hunde eller andre vi holder af: jo flere vi er i hjemmet, jo større bliver elforbruget. Alt fra musik, elektroniske gadgets og hundelemme, føntørrer og glattejern – det hele løber op. Danskere bruger flere penge på el end nogensinde før, og det er bestemt ikke en billig enhed. 

Men det er faktisk muligt at få regningen til at tage et dyk, uden at skulle tage den helt dybe vejrtrækning. 

solpanel besparelse

Hvad kan en smule solpanel gøre for dig?

Solcelleanlæg er en af de mest enkle løsninger til at lave klimavenlig el i dag året rundt. Det er sandt, at et solcelleanlæg kan producere nok el til at dække hjemmets elregning. Det betyder lige pludselig, at man kan tillade sig at blive en smule ligeglad med, om radiatoren er tændt på badeværelset og giver en dejlig varme i et rum man måske normalt ville spare lidt i – for solen kommer igen i morgen.

At skubbe elregningen ned ved hjælp at solpaneler ikke betyder nødvendigvis, at man skal omlægge hele sit hus eller forbrug. Det er helt op til en selv om man vil give regningen et dyk med 10 procent (med nogle få udvalgte solpaneler) eller 100 procent. 

Når man taler solpaneler til hjemmet, så er der mange der forestiller sig 100 procent løsningen og føler at det er alt for uoverskueligt. Men det behøver ikke at være omfattende. Med lidt kommer man også langt, især når det gælder alle dage, hele året rundt. 

hundelem gevinst

Har du tjekket din hundelem for nyligt?

Det er de små ændringer der kan gøre den store forskel over et års forbrug. Solpaneler kan hjælpe med at tilføje den energi man har brug for, så man kan skære ned på regningen. Men de forskellige ting man bruger el på i sit hjem kan også være en nøgle til større økonomiske gevinster. 

Det er op til en selv at gå gennem rummene i sit hjem og tænke lidt over, hvor der bruges strøm. For nogle gælder det, at den elektriske hundelem lige så godt kan blive skiftet ud med en almindelig hundelem der ikke tager strøm. Andre får øje på diverse ting i badeværelset der hele tiden oplades, men sjældent bruges. De kan måske blive pakket væk eller givet til velgørende formål. Hvad end man trækker stikket ud eller fylder strøm på fra solen, så kan elregningen få et ordentligt dyk med få enkle tag.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.